Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2011 09:28 - Как да се наспиваме бързо
Автор: dabadaas Категория: Забавление   
Прочетен: 593 Коментари: 0 Гласове:
3



Рядко някой може да се похвали, че се наспива. Ученето, работата, раждането на деца водят до постоянна нужда от бодърстване, която се отразява пагубно на организма.

Лицето изглежда сивкаво, с допълнителни бръчки, мислите се реят хаотично, главата се пръска от болка. В това състояние човек трудно може да работи.

Но ако постоянната ангажираност просто не ви позволява да се наспите като нормални хора и имате на разположение много по-малко от осем часа?

Трябва да намерите начин да се наспивате за по-малък отрязък от време. Мозъкът ръководи много процеси в организма ни, сред които е и сънят. Тъй като сънят има периодичност, в основата му лежи светлинният цикъл на деня и нощта.

image  

Две денонощия без сън ни лишават от възможността да мислим и действаме адекватно. Появява се сърдечна аритмия, загуба на паметта, депресия и други неприятности.

За да възстановите силите си, можете да спите не осем, а пет часа и половина. Но за съжаление няма да се чувствате нито отпочинали, нито бодри.

Това се дължи на факта, че сънят се състои от няколко фази. Сънят се дели на два вида – бърз и бавен. По време на фазата на бързия сън мозъкът ни обработва информацията, получена през деня.

По време на бавната фаза мозъкът ни обработва информацията за проблемите на тялото. Тогава се възстановява енергията на организма и се възстановяват клетките.

За да се научите да се наспивате бързо, изберете уикенда, когато можете да не спите цяло денонощие. Стартирайте експеримента в полунощ. Вслушвайте се в тялото си и в усещанията си.

Разберете кога организмът ви иска да спи. След като се събудите, запишете времето, когато сте започнали да се унасяте и оценете силата на заспиването.

Ако на другия ден ви се спи ужасно, определете времето, в което тази нужда е станала непоносима. Запишете времето.

Ако например първата фаза на съня ви е настъпила в три часа след полунощ, а втората – в пет часа следобяд, това е времето, в което вашия организъм ще се зарежда с най-много енергия по време на сън.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dabadaas
Категория: Забавление
Прочетен: 1001515
Постинги: 579
Коментари: 479
Гласове: 1961
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол