Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2011 16:55 - Най-тайнствените места в света
Автор: dabadaas Категория: Забавление   
Прочетен: 1278 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.09.2011 16:56


Светът е пълен със загадки и мистерии, които са трудни за обяснение, а някои от тях едва ли ще можем някога да разгадаем. Има неща които са се случвали и продължават да се случват, които са странни за нас и не можем да открием логичен отговор за тях. Но може би понякога така е по-добре. За някои от  тези невероятни места в света ще стане дума малко по- надолу.

Бермудският триъгълник

image

Тази част на света е забулена в толкова тайни и мистерии, че човек само потръпва при мисълта за Бермудския триъгълник. Опасната  зона  в Атлантическия океан се намира между три мислени прави, които съединяват бреговете на Флорида, Бермудските острови и Пуерто Рико. На това място са загинали хиляди хора и при изключително странни обстоятелства са изчезвали кораби от древни времена,  че чак до днес. Много теории и хипотези са изговорени в наши дни, опитващи се да обяснят необикновенните  явления случващи се точно тук. Едни от тях са, че там има огромна черна дупка, която  поглъща всичко след себе си или пък заради т.н. електронна мъгла, която  прави плавателните съдове неконтролируеми. Най-честите слухове, които можете да чуете са свързани с паранормални явления и извънземни, които нападат хората. За жалост малко са тези, които са успели да оцелеят и са се завърнали невредими по родните си места, за да ни разкажат, за това което са преживели и за да можем  най-накрая да разкрием  многовековната загадка, свързана с Бермудския триъгълник.

Линиите на Наска

image

В един прекрасен ден на 1939 година американският учен Пол Косок достига до невероятно откритие, което е колкото уникално и неповторимо, толкова и необяснимо.  То представлява странни линии издълбани в скалите на Пампа Сан Хосе в непосрествена близост до град Наска в Перу. Някои от  линиите  са дълги повече от 300 метра  и оформят различни геометрични фигури(триъгълници, трапeци, конуси, спирали)  и картини на  животни и птици, като тяхното съществуване датира още от преди 2000 години.  Много бързо новината за откритието достига до всички краища на света и всеки започва да се пита: Какво е това? Кой го е направил?  Какво представлява? Дали е знак от извънземните  или пък символизира древна религия? Много въпроси, но няма ясен отговор.

Учените се опитват да си обяснят тяхната поява по няколко начина. Единият от тях е, че това е древен астрономически календар,  другият, че това място представлява пантеон на  езически  богове, трети смятат, че тук е имало извънземно летище и т.н.

Къде всъщност e истината? Крие се някъде из дълбоките двери на времето, които ще си останат завинаги скрити  за нас.

Стоунхендж

image

Кой ли не е чувал за Стоунхендж? Нека си признаем, че той е една  от най-неразгадаемите  мистерии в света, които и до днес мъчат учени и любители. Каква е цялата история на това мегалитно чудо, можем само да се чудим или да се заблуждаваме, че сме открили със сигурност истината.

Най-прочутият мегалитен паметник в света е разположен в равнината Солсбъри в графство Уилтшир в Обединеното кралство. Неговата поява се отнася преди повече от 5000 години, като с течение на времето  голяма част от предишния  му блясък и мощ са заровени под земята. Може би ще се запитате какво е билo предназначението му? Дали е играел ролята на астрономическа обсерватория, дали е изпълнявал религиозни функции или  пък представлява  нещо свръхестествено, нещо което трудно може да се обясни?

Една от теориите  говори, че той е издигнат  от древните друиди, но за съжаление не се знае много за неговите строители.  Сигурно е обаче, че построяването му има култов характер, тясно свързан с лятното слънцестоене и е имал древно религиозно значение.


http://iskamdaznam.com/web/




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dabadaas
Категория: Забавление
Прочетен: 997487
Постинги: 579
Коментари: 479
Гласове: 1961
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол